Co-ouderschap opvallend populair in ons land, maar is het ook altijd de juiste keuze? vrtnws
Co-ouderschap is in België een stuk populairder dan in veel andere Europese landen, zo blijkt uit cijfers die De Standaard publiceerde. Nochtans: “Ouders gaan ervan uit dat ze automatisch recht hebben op gelijk verdeeld verblijf, maar dat is niet altijd de beste oplossing”. Dat zegt scheidingsbemiddelaar Maaike Goyens in “De wereld vandaag” op Radio 1. Ze pleit ervoor om te starten vanuit het perspectief van de kinderen.
Welke omgangsregeling kies je bij een scheiding? "Co-ouderschap is maar een van de vele mogelijkheden"Elk kind verdient een liefdevolle en betrokken relatie met elke ouder. Onder welke vorm van verblijfsregeling zich dat verhaalt, hangt af van de situatie, vindt Goyens. De leeftijd van de kinderen speelt daar ook een rol in. “Voor een jong kind is het niet aangewezen om langere tijd welke ouder ook te missen. Ik zie ook veel alternatieve regelingen in mijn praktijk.
Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
Yilan (16) beschoten met luchtdrukpistool vanuit voorbijrijdende wagen: “Dit had veel erger kunnen aflopen”Een dag na de feiten zijn de ouders van Yilan (16) nog steeds verbaasd over wat hun zoon heeft meegemaakt aan de schoolpoort van Mariagaard in Wetteren. De tiener werd er maandagnamiddag na schooltijd beschoten door een luchtdrukwapen vanuit een voorbijrijdende wagen. “Gelukkig is hij niet in zijn oog geraakt”, reageren de ouders.
Lire la suite »
Amy Sonck test extreme sporten in ‘Extramy’ op VTM GO: “Mijn ouders waren toch blij toen ik telkens weer heelhuids thuis kwam”Boksen, jetskiën, parachutespringen, stuntvliegen, motorcrossen en rugby. Dat zijn de zes extreme sporten die Amy Sonck (23) uittest in ‘Extramy’ op VTM Go.
Lire la suite »
Serhat Yildirim, kind van vluchtelingen, trekt naar Harvard: ‘Dat ik een uitzondering ben, zegt toch iets over België?’Zijn ouders, Koerdische vluchtelingen, hebben nooit leren lezen en schrijven. Nu trekt Serhat Yildirim uit Nevele naar de prestigieuze Harvard-universiteit. Zijn doel: gezondheidszorg bij mensen brengen die daarvan uitgesloten zijn.
Lire la suite »