Op een jaar tijd zijn 340.000 mensen van job veranderd. Dat is minder dan de voorbije jaren. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel.
Tussen 2023 en 2022 bleef 94,5 procent van de mensen die een jaar geleden aan het werk waren nog steeds werken. Dat deden ze wel niet allemaal in dezelfde job: 340.000 of 7,2 procent veranderde van job. Dat is minder dan in 2022 en 2021, toen na een jaar respectievelijk 8,2 en 7,4 procent van de werkenden van baan was veranderd. Het cijfer blijft wel hoger dan de jaren daarvoor. “De jobmobiliteit blijft hoog”, zegt Statbel daarover.
Van al de werkenden uit 2022 werd 1,6 procent werkloos. Er zijn ook meer mensen die werkloos waren in 2022 en dat bleven: 43,5 procent, of bijna 130.000 werkzoekenden. Net geen 30 procent vond een jaar later wel werk, en 27 procent werd niet-beroepsactief. Er zijn ook de grote groep niet-beroepsactieven . Daarvan bleef 86,2 procent ook een jaar later niet-beroepsactief, 9,8 procent ging aan het werk en 4 procent was een jaar later werkloos. In totaal zijn van de 2,2 miljoen niet-beroepsactieven uit 2022 er nog 1,9 miljoen niet-beroepsactief in 2023. Dat cijfer omvat wel een grote groep studenten.
Vind je dat je te weinig verdient? Zo vraag je best opslag: “Er is nu een argument dat gevoelig ligt”LIVE. Omvang van ravage steeds duidelijker nadat vrachtschip tegen brug botst in VS - “Vaartuig verloor aandrijving bij verlaten van haven” Brug in Baltimore stort op 20 seconden in: hoe kon dat zo snel gaan? En kan dat ook bij ons gebeuren?LIVE.
Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
Websites kondigen aan dat je noorderlicht kan zien in Nederland: hoe zit dat bij ons?In Nederland zou volgens National Geographic het noorderlicht te zien zijn, een zeldzaam natuurverschijnsel dat vooral wordt gelinkt aan de Scandinavische landen. Hoe zit dat bij ons? Is het poollicht ook bij ons te zien? Marc Van den Broeck, directeur bij volkssterrenwacht Urania, licht toe.
Lire la suite »
“Nooit meer liegen” is zowat het belabberdste advies dat ik ooit gekregen hebOp de radio hoorde ik een feministe zeggen dat “de samenleving ons nu eenmaal vertelt dat vrouwen moeten zorgen”. Ik was geneigd dat te wantrouwen, maar dat is geloof ik ook een van de dingen die de samenleving mij vertelt: dat ik vooral moet denken dat ik autonome gedachtes heb, en dat ik me door de samenleving he-le-maal niks laat vertellen.
Lire la suite »
Heel veel Belgen weten niet eens dat ze diabetes hebben, en dat kan gevaarlijke complicaties hebben: doe hierHet aantal diabetespatiënten is in de jongste 10 jaar met een derde toegenomen in ons land. Bij 810.000 Belgen is de ziekte intussen vastgesteld. Een serieuze onderschatting, want één op drie weet niet eens dat ze aan diabetes lijden.
Lire la suite »
BV Hotspot: Acht BV's gaan uit de kleren en Natali Broods speelt in gitzwarte film 'Skunk'Deze acht BV’s gaan uit de kleren en Camille Dhont heeft een geheim Natali Broods speelt in gitzwarte film ‘Skunk’: “Het gaat minder om wat je je kinderen vertelt, het gaat om wat ze van jou zien” Matthias Schoenaerts: “Als je weet wie er allemaal meewerkte aan ‘The regime’, dan weet je wel dat je in de Champions League zit” Longarts over de ziekte waar zo’n 700.000 Belgen aan lijden, vaak zonder het te beseffen: “Veroorzaakt ongeveer 10 procent van alle overlijdens”Natali Broods speelt in gitzwarte film ‘Skunk’: “Het gaat minder om wat je je kinderen vertelt, het gaat om wat ze van jou zien”Dag na crowdfunding voor afgebrande loft Niels Destadsbader staat teller op 2.000 euro: “Alle beetjes helpen”
Lire la suite »
Zeven miljoen Belgen gebruiken itsmeEr hebben al zeven miljoen Belgen de identificatie-app itsme geïnstalleerd op hun telefoon. Dat meldt Belgian Mobile ID, het consortium dat de app ontwikkelde. Dat betekent dat 80 procent van de actieve volwassen bevolking vanaf 16 jaar in ons land een itsme-account heeft.
Lire la suite »
Zeven miljoen Belgen gebruiken itsmeEr hebben al zeven miljoen Belgen de identificatie-app itsme geïnstalleerd op hun telefoon. Dat meldt Belgian Mobile ID, het consortium dat de app ontwikkelde. Dat betekent dat 80 procent van de actieve volwassen bevolking vanaf 16 jaar in ons land een itsme-account heeft.
Lire la suite »