Wat te doen als je grensoverschrijdend gedrag ziet of ervaart op festivals? vrtnws
is vorige festivalzomer in het leven geroepen, door verschillende festivalorganisatoren om grensoverschrijdend gedrag meer bespreekbaar en herkenbaar te maken.
"Het is moeilijk af te bakenen, want iedereen heeft andere grenzen, dus grensoverschrijdend gedrag is altijd iets subjectiefs. We vertrekken daarom altijd vanuit de beleving van iemand die bepaald gedrag ervaren heeft. De gouden regel is: erken de grenzen van anderen", zegt Lena Boons, criminologe en coördinator van WE CARE A LOT.
"Het is belangrijk dat dit meer bespreekbaar wordt, want het aantal feiten ligt een pak hoger dan het aantal meldingen. We schatten dat 90% van de feiten niet wordt gemeld: uit schaamte, schuldgevoel of angst voor de reactie van de omgeving of de pleger hierop. Het is cruciaal dat we dit onderwerp uit de taboesfeer halen, in de hoop dat mensen dit meer melden en hulp zoeken."Wie getuige is van grensoverschrijdend gedrag, weet misschien niet altijd wat gedaan.
"Ik zou mensen altijd aanmoedigen om nadien hulp te gaan zoeken. Weet dat er op elk festival professionele hulpverleners aanwezig zijn. Bij hen kan je je verhaal kwijt in alle discretie, want ze hebben medisch beroepsgeheim. Op sommige festivals hebben we een noodnummer dat de klok rond bereikbaar is. Je kan bellen of smsen als je hulp nodig hebt.
Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
Nog wat warmer, maar ook kans op onweerIn het binnenland kan het donderdag volgens het KMI 27 graden worden, zowat 10 graden warmer dan aan zee. Ook de regenkansen zijn ongelijk: in het westen blijft het wellicht droog, elders kan het onweren.
Lire la suite »
Wat zijn online spaarrekeningen met hogere rentes waard?Wat zijn online spaarrekeningen met hogere rentes waard? vrtnws
Lire la suite »
Steunactie voor Marja (63) en Eddy (68), bezielers van succesvolle weggeefgroepen: “Ze gaven altijd alles weg, nu verdienen ze zelf wat hulp”Met weggeefgroepen in Peulis (Putte) en later in Booischot (Heist-op-den-Berg) hielpen Marja Van Rijswijk (63) en Eddy De Fyn (68) tot 2019 heel wat mensen in nood. Maar nu kan het koppel zelf een duwtje in de rug gebruiken. De ellende heeft hen niet gespaard: in amper een jaar tijd verloor Marja twee van haar drie zoons. Recent kregen ze ook te horen dat ze hun huurwoning in Putte moeten verlaten. Met een steunactie wil hun schoondochter hun droom helpen waar te maken: wat welverdiende rust vinden in een caravan op een camping.
Lire la suite »