Afgelopen vrijdag bleek dat – vermoedelijk Russische – cybercriminelen aan de haal gingen met 311.000 gehackte rijksregisternummers en adressen van
klanten van de afvalmaatschappij. ‘Op de servers stonden enkel openbare of zeer verouderde data’, staat te lezen op de website. ‘Maar rijksregisternummers en adressen veranderen natuurlijk niet snel’, zegt, journalist bij Data News. ‘Bovendien moeten we ons de vraag stellen waarom die data nog bewaard werden. Gegevens die niet meer gebruikt worden, kunnen het best verwijderd worden. Daarmee verklein je de kans dat er iets misloopt.
Verheyden ontdekte dat de gestolen data intussen circuleren op het darkweb, maar ook al hun weg vonden naar de veel toegankelijkere berichtendienst Telegram.Vooral de combinatie van gestolen informatie kan gevaarlijk zijn. Grofweg hebben mensen met slechte bedoelingen twee mogelijkheden. Anderzijds kunnen mensen met slechte bedoelingen anderen oplichten door zich, met jouw gegevens, als jou voor te doen. Zo’n identiteitsfraude komt gelukkig zelden voor. Meestal heb je itsme of een andere digitale toepassing nodig om online ergens in te loggen. Maar er zijn situaties waarbij je slechts een handvol gegevens nodig hebt, zoals een rijksregisternummer, om iemand te overtuigen van je identiteit.
Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
300 000 personnes renoncent aux soins de santé en Belgique300 000 personnes en Belgique renoncent aux soins de santé en raison de raisons financières, selon une étude.
Lire la suite »
‘Strengere regels sociaal wonen? Nog maar eens probeert de Vlaamse regering te scoren op de kap van de allerzwaksten’De afgelopen jaren is er een onterende sfeer gecreëerd rondom sociaal wonen. Een constante hierbij is de uitbreiding van de plichten die sociale huurders
Lire la suite »
Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna: ‘We moeten extreem voorzichtig zijn als het gaat om zogenaamde Crispr-baby’s’In de afgelopen weken werd in het VK en in de VS de eerste gentherapie goedgekeurd die gebruik maakt van de Crispr-Cas9-technologie om genetisch materiaal
Lire la suite »
Na olijfolie waren vakantieparken de grootste aanslag op uw portemonneeOp olijfolie na, steeg het afgelopen jaar niets zo sterk in prijs als een overnachting buitenshuis. Op vakantie gaan mag weer wat kosten.
Lire la suite »
Bijna een kwart meer zonne- en windenergie in 2023De productie van hernieuwbare energie heeft in België vorig jaar opnieuw een record verbroken. Zonnepanelen en windmolens leverden bijna een kwart meer stroom op, zo blijkt maandag uit gegevens van hoogspanningsnetbeheerder Elia. Kern- en gascentrales zijn wel nog steeds goed voor twee derde van de totale elektriciteitsproductie.
Lire la suite »
Europese Unie en klimaatveranderingBij de Europese Unie stond het klimaatthema de afgelopen vijf jaar bovenaan op de agenda. Volgens weerman op rusteen meer dan terechte zaak, al mag Europa de teugels niet lossen. ‘De regering-De Croo krijgt daar met het Belgische voorzitterschap een unieke kans voor.’
Lire la suite »